30 år med norske domenenavn – seminar 18. oktober

I 2017 markerer Norid at det er 30 år siden toppdomenet .no ble etablert, og siden 1987 har vært en viktig del av norsk internettinfrastruktur. Onsdag 18. oktober inviterer vi til et åpent seminar i Oslo. Seminaret vil ha fokus på internett før, nå og i fremtiden, og vil ha både faglige og kunstneriske innslag.

Vi legger opp til en spennende dag med tilbakeblikk og fremtidsfokus. Vi setter søkelys på temaene kunstig intelligens, kontroll over eget innhold på nettet og de digitale sporene vi legger igjen, hva «chilling effect» gjør med oss, og andre emner i samme gate. Vi ønsker at dette skal være et seminar der deltakerne får ny kunnskap som kan bidra til bevisstgjøring, innsikt og inspirasjon, og bidra til å danne grunnlag for holdninger til ulike spørsmål som den teknologiske utviklingen reiser. Hvor er vi og hvor går vi?

Program

08.30–09.30 Registrering, mingling og kaffe

09.30–09.50
Hilde M. Thunem, daglig leder i UNINETT Norid AS, ønsker velkommen

09.50–10.30
Harald T. Alvestrand, tidligere styreleder i IETF, tidligere styremedlem i ICANN og Norid, snakker om domenenavn i fortid og fremtid i lys av sin erfaring fra disse organisasjonene, og hvorfor “nøytralitet” er både nødvendig og vanskelig ved administrasjon av navn på internett.

10.30–10.45
Ika Kaminka, leder i Norsk oversetterforening, tar oss med på en reise der hun viser hvordan språket endres i takt med at vi lever stadig større deler av livet vårt på og med internett. Smilefjes, slang og nye ord og uttrykk er daglig kost for oss alle, unge som eldre. Henger vi med og henger språket vårt med?

10.45–11.15 Kaffepause

11.15–11.45
Milos Novović, Senior Privacy Adviser, Telenor ASA, og tidligere stipendiat ved Institutt for Privatrett, Universitetet i Oslo, presenterer sin avhandling om lisensiering av brukerskapt innhold. Hvilken kontroll har vi over innhold på nettet?

11.45–12.45 Lunsj

12.45–13.20
Thomas Anglero, innovasjonsdirektør i IBM, ansvarlig for Watson-programmet i Norge. Han presenterer Watson: Artificial Intelligence – a threat or a gift to internet?

13.20–14.00
Joakim Hammerlin, filosof og sakprosaforfatter, foreleser på Nansenskolen, om nedkjølingseffekten eller «chilling effect» – hva gjør den med oss?

14.00–14.30 Kaffepause

14.30–15.30
Amund Sjølie Sveen, perkusjonist og artist som blant annet er kjent for utvikling av forestillinger i grenselandet mellom kunst og teknologi, www.amundsveen.no. Han har premiere på sin nye forestilling om internett på dette seminaret.

 

Seminaret arrangeres på Thon Hotel Bristol i Oslo fra kl. 09.30 til kl. 15.30. Seminaret er gratis, lunsj inkludert. Begrenset antall deltakere.

Påmelding: https://response.questback.com/uninett/1sldhxrgdw
Påmeldingsfrist: 1. oktober 2017.

Vi forventer stor interesse for seminaret, og ber om at du gir beskjed så snart som mulig til info@norid.no hvis noe skulle komme i veien etter at du er påmeldt. Vi forbeholder oss retten til å sende faktura for lunsj til påmeldte som ikke melder forfall innen 10. oktober.

Kontaktperson: Annebeth B. Lange, annebeth.lange@uninett.no

Sist endret 19. september 2017