Fornye domene

Et domene må fornyes årlig. Det er din domeneforhandler som fornyer domenet for deg. Vanligvis skjer det uten at du behøver å be om det.

Slik fornyes domenet

  1. Abonnementet utløper vanligvis ett år etter siste fornying, men perioden kan være kortere. Sjekk med din forhandler.
  2. Forhandleren fornyer abonnementet, vi belaster forhandleren for årsavgiften.
  3. Forhandleren fakturerer årsavgiften med eventuelle påslag til deg.
  4. Abonnementet ditt løper videre, vanligvis i ett år fra fornyingsdato.

Ditt ansvar

Selv om forhandlere gjør jobben, er det du som abonnent som har ansvaret for at domenet fornyes. Det blir også du som får problemet hvis noe skulle skje med domenet.

Du kan oppleve at du har betalt årsavgiften, men likevel får varsel om at domenet ikke er fornyet. Da må du kontakte forhandleren din snarest og be ham fornye domenet. Eventuelt kan du kontakte en ny forhandler og be ham overta som forhandler for domenet.

Hva skjer hvis domenet ikke fornyes?

Hvis abonnementet ikke fornyes, får du et varsel fra oss med beskjed om at domenet står i fare for å bli slettet. Hvis du ønsker å beholde domenet, må du kontakte forhandleren snarest og sørge for at han fornyer det.

Hva koster det å fornye domenet?

Vi belaster forhandleren for årsavgift for hvert domene han fornyer, uansett hvor lang periode han fornyer for. Forhandleren står fritt til å prise tjenestene sine overfor deg som kunde. Derfor varierer også prisene fra forhandler til forhandler.

Sist endret 22. mars 2017