Hva er en registrar (domeneforhandler)?

En registrar er en forhandler som har en avtale med oss om å tilby domenetjenester. Registraren hjelper deg med å søke om domenenavnet, og med å følge opp abonnementet videre.

Du må ha et kundeforhold til en registrar for å ha et norsk domenenavn. Det er ikke mulig å registrere et domenenavn direkte hos oss.

Slik finner du en registrar

Du kan velge blant rundt 350 forhandlere på Norids registraroversikt. Vi råder alle søkere til å sjekke referanser og undersøke priser og betingelser hos flere før de bestemmer seg. Spør alltid hvilke tjenester som inngår i prisen.

Hvordan bytte registrar

Ta kontakt med en annen av våre forhandlere og be om at han flytter domenet ditt til seg.

Hva du kan forvente av registraren

Kontrakten mellom oss og registraren setter en del krav til hvordan registraren skal opptre, både overfor deg som abonnent og overfor oss.

Domeneleverandør
Registraren sender inn søknader og endringsmeldinger på vegne av deg som søker eller abonnent, og han sørger for at abonnementet blir fornyet så lenge du ønsker å ha domenenavnet. Han har ansvar for å holde seg orientert om regelverket, og om betalingsbetingelser og andre rutiner.

Veileder
Registraren skal hjelpe deg når du søker om et domenenavn eller har spørsmål om abonnementet. Han hjelper deg med å fylle ut og sende inn nødvendige skjemaer, og skal informere deg om dine rettigheter og plikter.

Fakturering
Det er registraren som sender deg faktura for selve registreringen, og for årsavgift og for domener du overtar fra andre. Registraren betaler en fast pris til oss for hvert domene han er registrar for. Det er opp til hver enkelt registrar hvordan de vil prise tjenestene sine overfor deg som kunde, og prisene vil dermed variere fra registrar til registrar.

Hvis det oppstår problemer…

Hvis registraren ikke overholder avtalen han har med oss, for eksempel ved at han ikke betaler fakturaene, kan vi i verste fall bli nødt til å si opp registraravtalen. I så fall vil du som abonnent få beskjed i god tid slik at du har mulighet til å skaffe deg en ny registrar.

Du har antakelig en egen avtale med registraren. Vi har ikke mulighet til å gå inn i og vurdere denne hvis det skulle oppstå en uenighet.

Finn registraren for ditt domene

I vår domenedatabase finner du registraren for ditt domene.

Sist endret i 2015 eller tidligere