Hva er en domeneforhandler (registrar)?

En registrar er en forhandler som har en avtale med oss om å tilby domenetjenester. Forhandleren hjelper deg med å søke om domenenavnet, og med å følge opp abonnementet videre.

Du må ha et kundeforhold til en forhandler for å ha et norsk domenenavn. Det er ikke mulig å registrere et domenenavn direkte hos oss.

Slik finner du en forhandler

Du kan velge forhandler på denne oversikten. Vi råder alle søkere til å sjekke referanser og undersøke priser og betingelser hos flere før de bestemmer seg. Spør alltid hvilke tjenester som inngår i prisen.

Hvordan bytte forhandler

Ta kontakt med en annen av våre forhandlere og be om at han flytter domenet ditt til seg.

Hva du kan forvente av forhandleren

Kontrakten mellom oss og forhandlere setter en del krav til hvordan han skal opptre, både overfor deg som abonnent og overfor oss.

Domeneleverandør
Forhandleren sender inn søknader og endringsmeldinger på vegne av deg som søker eller abonnent, og sørger for at abonnementet blir fornyet så lenge du ønsker å ha domenenavnet. Han har ansvar for å holde seg orientert om regelverket, og om betalingsbetingelser og andre rutiner.

Veileder
Forhandleren skal hjelpe deg når du søker om et domenenavn eller har spørsmål om abonnementet. Han hjelper deg med å fylle ut og sende inn nødvendige skjemaer, og skal informere deg om dine rettigheter og plikter.

Fakturering
Det er forhandleren som sender deg faktura for selve registreringen, og for årsavgift og for domener du overtar fra andre. Forhandleren betaler en fast pris til oss for hvert domene han har ansvar for. Det er opp til hver enkelt forhandler å prise tjenestene sine overfor deg som kunde, og prisene vil dermed variere.

Hvis det oppstår problemer…

Hvis forhandlere ikke overholder avtalen han har med oss, for eksempel ved at han ikke betaler fakturaene, kan vi i verste fall bli nødt til å si opp rkontrakten med vedkommende. I så fall vil du som abonnent få beskjed i god tid slik at du har mulighet til å skaffe deg en ny forhandler.

Du har antakelig en egen avtale med din forhandler. Vi har ikke mulighet til å gå inn i og vurdere denne hvis det skulle oppstå en uenighet.

Finn forhandleren for ditt domene

I vår domenedatabase finner du forhandleren for ditt domene.

Sist endret 3. januar 2019