Nasjonalt internettforum 2018

Komplekse verdikjeder i vår digitale hverdag

Nasjonalt internettforum 2018 setter søkelyset på komplekse verdikjeder og hvordan vi som samfunn og brukere – privatpersoner, virksomheter og myndigheter – skal håndtere dette. Hvordan påvirker en fragmentert og til dels uoversiktlig digital virkelighet vår hverdag og våre liv?

Illustrasjon av komplekse verdikjeder på internett, internet of things
Shutterstock.com

Dato: Onsdag 28. november kl. 08.30–15.45 
Sted: Scandic St. Olavs plass, Oslo 

Program

Vi tilbyr et spennende program med en blanding av tekniske, juridiske og filosofiske vinklinger. Her er noen smakebiter: 

  • Konferansier: Magnus Ødegaard fra advokatfirma Bing Hodneland er konferansier for dagen. Ødegaard er blant landets ledende advokater innenfor opphavsrett, personvernrett og IKT-rett, og har blant annet erfaring som juridisk sjef hos IKT-leverandøren Atea.

  • Keynote: Stein Opsahl fra Knowit Experience skal snakke om at teknologi trumfer både politikk og kapital, men brukeropplevelse trumfer alt. Digitaliseringen snur opp ned på eksisterende forretningsmodeller og nye plattformbaserte økosystemer utvikles i takt med nye kundebehov. Bedrifter som lykkes fokuserer på datadrevne beslutninger for å kunne levere kundene de opplevelsene som gir størst nytte.

  • Filosof Joakim Hammerlin skal snakke om hvordan vi tar avgjørelser og valg i en kompleks virkelighet. Hvilke  verdier bygger vi på, og hvilke ferdigheter må vi som samfunn, myndigheter og enkeltpersoner utvikle for å kunne ta gode og bærekraftige valg?

  • Datatilsynet skal snakke om det uoversiktlige i de nye tjenestene vi blir tilbudt. Gjør de nye tjenestene det umulig å følge med på og forstå hva som skjer med personopplysninger?

  • Advokatfirmaet Kluge holder et innlegg om behovet for nye kontraktsreguleringer i vår digitale virkelighet. De ser på utviklingen som skjer med statens standardavtaler, med særlig søkelys på nykommerne SSA-S (smidigavtalen) og SSA-L (avtale om løpende kjøp av tjenester, den såkalte skyavtalen).

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Norid arrangerer Nasjonalt internettforum for tredje gang. Konseptet har åpenbart møtt et behov, og har samlet fulle hus med engasjerte og fornøyde deltakere. Vi anbefaler å sette av dagen i kalenderen allerede nå.

 

Logoen til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Norid - driver registeret for norske domenenavn, med logo 

Sist endret 6. desember 2018