Villedende markedsføring fra Norsk Internett Register

Norsk Internett Register (NIR) er en katalogtjeneste som et tysk selskap står bak. Tjenesten har ingen ting med Norid å gjøre. Selskapet står oppført på Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) sin varslingsliste for katalog- og annonsevirksomhet som driver upresis og villedende markedsføring.

Det tyske selskapet DAD Deutscher Adressdienst Gmbh, som står bak denne tjenesten, tilbyr den også i andre land, da under navn som henspeiler til det aktuelle landets registreringsenhet for domenenavn, som UK Internet Register, Internetregister der Schweiz, Registre Internet du Canada (Canadian Internet Registry) osv.. Fra Norids side ønsker vi å presisere at dette foretaket ikke har noe med vår virksomhet å gjøre.

Vi har fått flere henvendelser fra .no-abonnenter som har blitt tilbudt oppføring i katalogen Norsk Internett Register. Vi anbefaler at den som mottar et slikt tilbud ikke svarer på henvendelsen eller betaler gebyret de krever. For tiden koster en oppføring i katalogen 958 euro (ca. 7.700 kroner) per år med en bindingstid på tre år.

Norsk Internett Register/DAD står også oppført på Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) sin varslingsliste for katalog- og annonsevirksomhet som driver upresis og villedende markedsføring.

Ytterligere tips og råd om hvordan du bør forholde deg hvis du kommer ut for villedende tilbud, finner du blant annet hos Næringslivets Sikkerhetsråd. Firmaer kan også varsle sine respektive bransjeorganisasjoner og eventuelt søke bistand hos dem.

DADs tilbudsbrev anno 2008: følgebrev, side 1, side 2
DADs tilbudsbrev anno 2007: side 1, side 2.
Mer informasjon om DAD finnes på engelsk hos StopECG.
VG Nett|Dine Penger skriver om DAD her
Næringslivets sikkerhetsråd advarer mot DAD.

Sist endret i 2015 eller tidligere