Pressemelding

.no for alle

(Trondheim, 6. juni 2014): Fra 17. juni kan alle i Norge skaffe seg et norsk domenenavn direkte under .no. Da går startskuddet for åpning av .no for privatpersoner.

Et domenenavn er nyttig for alle, også for privatpersoner. Det kan brukes til websider og blogger, og ikke minst kan det brukes til e-postadresser. Med eget domene kan du være sikker på å ha samme e-postadresse resten av livet, uavhengig av arbeidsgiver og nettleverandør.

Åpner med loddtrekning

Søknader fra privatpersoner kan sendes inn fra 17. juni kl. 10.00. De første søknadene går inn i en loddtrekning for at alle skal ha like muligheter i konkurransen om navn som flere ønsker seg. Loddmottaket stenger 18. juni kl. 16.00. Deretter gjelder førstemann til mølla.

Det er smart å klargjøre søknaden i forkant, blant annet med å sjekke hvilke navn som er ledige.

.no betyr kvalitet

– Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og signaliserer tilhørighet til Norge. Vi er veldig fornøyd med at også privatpersoner nå får denne muligheten, sier daglig leder i Norid, Hege Ossletten.

Ingen fortrinnsrett

Det gjelder ingen fortrinnsrett til private domenenavn, slik det heller ikke gjør for andre domenenavn. Det betyr at alle kan søke om et hvilket som helst domenenavn. Den som søker har imidlertid ansvar for å sjekke at ikke andre har rettigheter til navnet.

Mer informasjon: www.erdetledig.no

Kontaktpersoner:
Daglig leder Hege Ossletten, hege.ossletten@uninett.no, telefon +47 993 65 882
Seniorrådgiver Elisabeth Farstad, elisabeth.farstad@uninett.no, telefon +47 971 29 423

Om Norid:

UNINETT Norid AS - Norid i kortform - driver registeret for norske domenenavn. Alle domenenavn direkte under .no er registrert hos oss. Vi behandler domenesøknader og sørger for at regelverket er i takt med behovene i samfunnet. I tillegg sørger vi for teknisk drift og utvikling av tjenesten. Vi tar også på oss andre nasjonale oppgaver som har naturlig sammenheng med kjerneoppgavene.

For å kunne utvikle og tilpasse reglene for tildeling av domenenavn, har vi løpende kontakt med ulike grupper i samfunnet. Vi tar samfunnsansvar ved å jobbe for at domenenavnsystemet skal være pålitelig og robust, og styres på en åpen og demokratisk måte.

Tjenesten er regulert av en egen forskrift med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (tidligere Post- og teletilsynet) som tilsynsmyndighet. Norid er ikke et forvaltningsorgan, og tildeling av domener skjer etter privatrettslige regler. Vi er en nøytral aktør og driver ikke-kommersielt. Norid er et datterselskap i UNINETT-konsernet.

Sist endret 15. februar 2017