NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Du bestiller domenenavn hos en domeneforhandler, som du inngår en avtale med. Forhandleren hjelper deg å komme i gang og håndterer videre oppfølging av abonnementet.

Bestille domenenavn som bedrift eller annen virksomhet

Bestille domenenavn som privatperson

Er det greit å låne eller leie domenenavn fra andre?

Det er mulig å låne eller leie et domenenavn fra andre, enten det er andre privatpersoner, andre firma eller profesjonelle som tilbyr hjelp på dette området. Men det er risiko knyttet til en slik avtale både for abonnenten og den som leier. Abonnenten vil alltid være den som har ansvaret og kontrollen med domenenavnet, og som dermed kan avslutte abonnementet eller overføre det til andre. På den annen side er det abonnenten som kan bli stilt til ansvar hvis domenenavnet blir brukt til ulovlig virksomhet.

Hva koster et domenenavn?

Domeneforhandleren betaler en fast pris til oss for å registrere et domenenavn. I tillegg må du betale forhandleren for hans del av jobben. Påslaget fra forhandleren avhenger av hvilke tjenester du bestiller, og det varierer forhandlerne imellom.

Vår pris til domeneforhandleren er 75 kroner inkludert mva. for å registrere et domenenavn. Registreringsavgiften dekker også abonnementsavgiften for det første året. Den årlige avgiften videre er 75 kroner inkludert mva. fra oss til forhandler.

Forhandlerne har ulike prismodeller, og noen har også spesialtilbud som kan gi lavere pris. Det kan lønne seg å sjekke pris hos flere forhandlere.

Du bør inngå en avtale med forhandleren

Vi anbefaler at du velger en domeneforhandler som gir deg tydelige, skriftlige vilkår for kundeforholdet. Avtalen bør minimum omfatte forhold som priser, responstid, mangler ved tjenesten og oppsigelse av avtalen. Med en god avtale er det lettere for deg å komme med krav hvis det skulle oppstå problemer.

Mer om å bestille domenenavn

Abonnementsvilkår
Har du gründerplaner?
Skap deg en identitet på nettet (video)

Publisert: 3. september 2015
Sist oppdatert: 20. juni 2019