NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Hva kan du bruke et domenenavn til? Er det forskjell på et norsk domenenavn, altså et som slutter på .no, og domenenavn under andre toppdomener som .se, .com eller .cloud? Hva er relevante fakta og statistiske data om norske domenenavn?

Nøkkeltall

Hvor mange norske domenenavn finnes det? Hvor mange nye domenenavn kommer til og hvor mange slettes? Hvem er de største forhandlerne? Her finner du nøkkeltall om det norske domenemarkedet.

Mer om Nøkkeltall

Sikrere kommunikasjon på nettet

Hvis vi skal være trygge på nettet, må et stort puslespill av sikkerhetstiltak spille sammen. Et tillegg i domenenavnsystemet som gjør at du kan være sikker på å komme til riktig sted når du går inn på en nettside, er ett slikt sikkerhetstiltak. Hvis du mente å komme til favorittbankenmin.no, kan du være sikker på at du kommer dit hvis denne mekanismen er slått på.

Mer om Sikrere kommunikasjon på nettet

Spesialiststoff

Her kan du dykke dypere i forskjellige tema som gjelder domenenavn. Hvis du er interessert i tekniske spørsmål, kan du gå til en egen seksjon for teknisk spesialiststoff.

Mer om Spesialiststoff

Alle toppdomener i verden

Et toppdomene er "etternavnet" i et domenenavn. For norske domenenavn er dette .no, for svenske .se osv. I tillegg til de nasjonale landkodene, finnes det såkalt generiske toppdomener, som .com, .org og .google. I prinsippet kan toppdomenet være .hvasomhelst.

Mer om Alle toppdomener i verden