NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Når du skal skaffe deg nettsted og e-postadresser, må du ha et domenenavn. Du må være førstemann til mølla for å få det domenenavnet du ønsker deg, for det finnes bare ett av hvert domenenavn i hele verden. Her på våre websider finner du ut om domenenavnet du vil ha, er ledig, selve registreringen skjer hos en domeneforhandler.

Lag person-ID

Når du skal bestille domeneabonnement som privatperson, trenger vi fødselsnummeret ditt for å vite at du er deg. For å beskytte fødselsnummeret videre i kundeforholdet, lager du en egen person-ID hos oss. Den bruker du istedenfor fødselsnummeret når du skal bestille et domeneabonnement og for videre oppfølging av abonnementet.

Mer om Lag person-ID

Finn ledig domenenavn

Er domenenavnet ledig? Hva slags navn bør du velge? Det kan være smart å velge et domenenavn som er enkelt å huske og markedsføre. Det kan være navnet på firmaet ditt, et produktnavn, et varemerke eller navnet på et prosjekt. Også privatpersoner kan velge navnet sitt, men mange velger noe helt annet: et navn som …

Mer om Finn ledig domenenavn

Abonnementsvilkår

Når du skaffer deg et domenenavn, gjøres det ved at du bestiller et abonnement på domenenavnet. Du har rett til å bruke domenenavnet så lenge du opprettholder abonnementet. Abonnementsavtalen gjelder mellom deg som abonnent og Norid som ansvarlig for tjenesten, og regulerer dine rettigheter og plikter. Du aksepterer abonnementsvilkårene med en egenerklæring.

Mer om Abonnementsvilkår

Finn en domeneforhandler

Alle forhandlerne i oversikten har en kontrakt med oss. Forhandlerne vises i tilfeldig rekkefølge. Du kan filtrere listen slik at du bare får opp de forhandlerne som er aktuelle for deg, for eksempel forhandlere som holder til i Norge eller på et bestemt sted i Norge.

Mer om Finn en domeneforhandler

Går du med en gründer i magen?

Når du skal starte egen virksomhet, må du bestille abonnement på domenenavn, registrere firmanavn og vurdere om du trenger å beskytte varemerker og andre rettigheter. Det er viktig å gjøre dette i riktig rekkefølge. Hvis du også bruker domenenavnet som profilnavn i sosiale medier, får virksomheten en tydelig identitet på tvers av alle kanaler. Da øker sjansen for at du blir husket og funnet.

Mer om Går du med en gründer i magen?