NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Du bestiller abonnement hos en domeneforhandler, som du inngår en avtale med. Forhandleren hjelper deg å komme i gang og håndterer videre oppfølging av abonnementet.

Bestille domeneabonnement som bedrift eller annen virksomhet

Bestille domeneabonnement som privatperson

Er det greit å låne eller leie domenenavn fra andre?

Det er mulig å låne eller leie et domenenavn fra andre, enten det er andre privatpersoner, andre firma eller profesjonelle som tilbyr hjelp på dette området. Men det er risiko knyttet til en slik avtale både for abonnenten og den som leier. Abonnenten vil alltid være den som har ansvaret og kontrollen med domenenavnet, og som dermed kan avslutte abonnementet eller overføre domenenavnet til andre. På den annen side er det abonnenten som kan bli stilt til ansvar hvis domenenavnet blir brukt til ulovlig virksomhet.

Hva koster det å abonnere på et domenenavn?

Domeneforhandleren betaler en fast pris til oss for å opprette eller forlenge et domeneabonnement. Du må regne med å betale forhandleren for for dette, samt et påslag. Påslaget fra forhandleren avhenger av hvilke tjenester du bestiller, og det varierer forhandlerne imellom.

Vår pris til domeneforhandleren er 65 kroner pluss mva. både ved opprettelse av et nytt abonnement og ved forlengelse av et eksisterende. Abonnementsperioden er ett år.

Forhandlerne har ulike prismodeller, og noen har også spesialtilbud som kan gi lavere pris. Det kan lønne seg å sjekke pris hos flere forhandlere.

Du bør inngå en avtale med forhandleren

Vi anbefaler at du velger en domeneforhandler som gir deg tydelige, skriftlige vilkår for kundeforholdet. Avtalen bør minimum omfatte forhold som priser, responstid, mangler ved tjenesten og oppsigelse av avtalen. Med en god avtale er det lettere for deg å komme med krav hvis det skulle oppstå problemer.

Mer om å bestille domenenavn

Abonnementsvilkår
Har du gründerplaner?
Til stede på nettet - hvor og hvordan. Norids grundige guide om navn på nett.
Skap deg en identitet på nettet (video)

Publisert: 3. september 2015
Sist oppdatert: 15. september 2021