NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Du tar alltid kontakt med en domeneforhandler når du skal skaffe deg et domenenavn. Forhandleren hjelper deg med bestillingen og følger opp abonnementet videre. Alle domeneforhandlerne på vår oversikt har en kontrakt med oss.

Du må være kunde hos en forhandler for å opprette et domeneabonnement, dette kan du ikke gjøre direkte hos oss. Du betaler alle kostnader med abonnementet til forhandleren.

Hva du kan forvente av forhandleren

Det er forhandleren som bestiller abonnementet på domenenavnet hos Norid, og som hjelper deg med endringer som gjelder abonnementet, for eksempel oppdatering av kontaktinformasjonen din hos oss. Forhandleren sørger at abonnementet videreføres så lenge du ønsker å ha det, og de betaler abonnementsavgiften til Norid.

Vi stiller krav om at en domeneforhandler må ha tilstrekkelig teknisk kompetanse og kunne håndtere det administrative rundt domenevirksomheten. Nye forhandlere må bestå en egen prøve før de blir godkjent hos oss.

De fleste forhandlere tilbyr forskjellige tjenester knyttet til bruk av domenenavnet, blant annet webhotell, e-post og verktøy for å lage websider.

Hvordan velge forhandler

Du kan velge blant alle forhandlerne på vår oversikt over domeneforhandlere. Oversikten kan filtreres ut fra flere kriterier, blant annet om forhandleren tilbyr tjenester til privatpersoner eller ikke, om forhandleren er norsk, og hvor i landet de holder til. Du kan også filtrere ut fra om forhandleren tilbyr sikring av domenenavnene de har ansvar for med DNSSEC (anbefalt standard).

Det kan være smart å sjekke referanser og undersøke priser og betingelser hos flere forhandlere før du bestemmer deg. Spør alltid hvilke tjenester som inngår i prisen. Du kan også sjekke om forhandleren tilbyr en selvbetjeningsløsning på websiden sin hvis dette er viktig for deg.

Vi kan ikke anbefale én forhandler foran en annen.

Hva koster et domeneabonnement?

Domeneforhandleren betaler en fast pris til oss for å opprette eller forlenge et domeneabonnement. Du må regne med å betale forhandleren for for dette, samt et påslag. Påslaget fra forhandleren avhenger av hvilke tjenester du bestiller, og det varierer forhandlerne imellom.

Vår pris til domeneforhandleren er 65 kroner pluss mva. både ved opprettelse av et nytt abonnement og ved forlengelse av et eksisterende. Abonnementsperioden er ett år.

Forhandlerne har ulike prismodeller, og noen har også spesialtilbud som kan gi lavere pris. Det kan lønne seg å sjekke pris hos flere forhandlere.

Finn domeneforhandler

Publisert: 6. juli 2014
Sist oppdatert: 16. september 2021