NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Nyhetssak opprinnelig publisert 19. september 2014
Norid er i forhandlinger med den nederlandske registreringstjenesten SIDN om et samarbeid for å tilby toppdomenet .bv på det nederlandske markedet.

Vi har i en periode vært i dialog med SIDN om et mulig samarbeid for å få benyttet .bv i Nederland. SIDN vurderer nå markedspotensialet for dette, og den videre prosessen vil bli avgjort når en markedsanalyse foreligger.

Norid har ansvaret for toppdomenene .bv (Bouvetøya) og .sj (Svalbard og Jan Mayen) i tillegg til .no. I de siste årene har det vært vurdert hvordan disse ressursene kan benyttes på en innovativ og effektiv måte i et stadig voksende domenemarked. Når det gjelder .bv, har vi jevnlig henvendelser fra nederlandske bedrifter som ønsker å registrere domenenavn under .bv. Forkortelsen BV på nederlandsk tilsvarer AS på norsk, og dette kan være attraktivt for nederlandske selskaper.

For Norid er det viktig at et toppdomene vi har ansvaret for, drives innenfor rammer som vi kan stå inne for når det gjelder verdisyn og kvalitet, og som ikke ødelegger det gode omdømmet .no har.

– SIDN driver i tråd med Norids verdisyn, og er dermed en svært aktuell samarbeidspartner med tanke på å utnytte den ressursen som ligger i .bv. Hvis .bv skal tas i bruk, er både Norid og SIDN opptatt av at domenet skal ha en reell verdi for brukerne, slik at dette ikke blir nok et toppdomene fullt av defensivregistreringer, sier daglig leder i UNINETT Norid AS, Hilde M. Thunem. – Ideen er også diskutert med norske myndigheter, og de anser denne bruken av en uutnyttet domeneressurs som et positivt tilskudd til det eksisterende domenemarkedet, legger hun til.

Roelof Meijer, CEO i SIDN, som administrerer .nl-domenet, sier, – Det å drive .bv i kombinasjon med .nl kan åpne for nye muligheter. Vi har et godt forhold til Norid, og ser derfor frem til å jobbe sammen med dem, og med nederlandsk næringsliv, for å gjøre .bv til en suksess.

Publisert: 16. mars 2021