I juni oppnådde Norid en ISO 27001-sertifisering som omfatter alle våre tjenester, systemer, lokasjoner og ansatte.

Samfunnet blir stadig mer avhengig av internett. Dette øker kravene til sikkerhet for alle aktører som er en del av å levere den digitale grunnmuren vår. Domenenavnsystemet er en grunnleggende funksjon som er nødvendig for at internetts infrastruktur skal fungere. For Norid som registerenhet er det dermed svært viktig å ivareta sikkerheten og tilgjengeligheten til registreringstjenesten og navnetjenesten for de norske toppdomenene (.no, .sj, .bv).

I juni oppnådde vi en ISO 27001 sertifisering (PDF) som omfatter alle våre tjenester, systemer, lokasjoner og ansatte. ISO 27001 er en internasjonalt anerkjent standard som beskriver beste praksis for hvordan virksomheter beskytter sine informasjonsverdier, jobber med risikostyring, og kontinuerlig forbedrer arbeidet med informasjonssikkerhet.

 – Vi er svært stolte av å ha bestått sertifiseringen. Det er et resultat av vårt systematiske og kontinuerlige arbeid med informasjonssikkerhet, som involverer alle ansatte i organisasjonen, sier Hilde Thunem, administrerende direktør i Norid.

Publisert: 27. juni 2022