Det har igjen dukket opp et firma som forsøker å presse norske bedrifter til å kjøpe domenenavn. Tjenesten tilbys under dekke av å skulle beskytte firmanavn eller varemerker.

Det kan dreie seg om domenenavn under andre toppdomener, som .com eller .as, eller forslag om at domenenavnet bør registreres med forskjellige skrivemåter, for eksempel med og uten bindestrek. Firma som tilbyr slike tjenester, forteller gjerne at de er blitt kontaktet av noen som ønsker å kjøpe domenenavnet, og at det derfor haster med å ta en avgjørelse.

Vårt råd er at de som får slike henvendelser, selv vurderer hvilke domenenavn de mener de har behov for, og ikke lar seg presse til en rask avgjørelse. Hvis et firma skal registrere domenenavn under en masse toppdomener med ulike skrivemåter, innebærer det en meget omfattende og dyr prosess.

– Hvis det dreier seg om et norsk domenenavn, er det en god idé å ta kontakt med en av våre registrarer. De kan gi råd om hva det er lurt å gjøre, og ikke minst tilbyr de domeneregistrering til en langt lavere pris enn det firmaet som nå forsøker å presse norske bedrifter, sier daglig leder i Norid, Hilde Thunem.

Oppslag på NRKs nettside 3. desember 2012

Registrarer som tilbyr norske domenenavn

Publisert: 4. desember 2012
Sist oppdatert: 11. juni 2013