29. og 30. januar 2009 vil det bli arrangert en internasjonal konferanse i Oslo med tittelen "Internet Governance at the Crossroads". Norid er arrangør sammen med Senter for Rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo (SERI).

Konferansen vil bli strukturert rundt tre paneldebatter. Den første vil fokusere på ICANNs avgjørelse om å åpne for full liberalisering av generiske toppdomener. Hvorfor? Hvordan? Når? Hvilken betydning vil denne avgjørelsen ha for fremtidens Internett? Hvem vil tjene på avgjørelsen og hvem vil gå tapende ut?

Det andre panelet vil først og fremst fokusere på globaliseringen av Internet Governance og oppfølgingen av FNs prosjekt "Internet Governance Forum" og hva som vil skje når ICANNs kontrakt med Department of Commerce i USA opphører i 2009.

Den siste sesjonen vil ta for seg nettnøytralitet. Hva er det? Vil det overleve og i så fall i hvilken form?

En rekke eksperter på de respektive områdene fra inn- og utland vil delta i panelene. Det blir i tillegg enkelte separate foredrag om aktuelle emner, som spill på nett, databasetjenester for domener og regelverk rundt elektronisk kommunikasjon.

Det vil bli utstrakt anledning til å delta i debattene.

Konferansen er lagt i tilknytning til lansering av boken "Internet Governance: Infrastructure and Institutions", som utgis av Oxford University Press. Redaktører er professorene Jon Bing og Lee A. Bygrave.

Kontaktperson hos Norid er seniorrådgiver Annebeth B. Lange annebeth.lange@uninett.no

Publisert: 12. januar 2009
Sist oppdatert: 18. september 2020