NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Norid skal administrere .no-domenet til beste for det norske samfunnet. For å oppnå dette har det vært sentralt for Norid at rammeverk, regelverk og drift av domenet tilpasses norske behov, noe som har påvirket blant annet modellen for å utvikle regelverket for .no-domenet. Prinsippet er også forankret i den norske domeneforskriften.

ICANN er den internasjonale organisasjonen som driver den sentrale databasen der alle registreringsenheter for landkode-toppdomener (ccTLD) er registrert.

Gjennom prosesser i ICANN ønsker Norid å være med på å påvirke utviklingen internasjonalt for å vinne aksept for at rammeverk for et nasjonalt toppnivådomene i hovedsak skal fastsettes i det enkelte land. I den anledning har vi utvekslet brev med ICANN som dokumenterer en felles forståelse av den eksisterende rollefordelingen mellom Norid og ICANN.

Vi er svært fornøyd med å ha nådd denne viktige milepælen. Dette endrer ikke vår status som en uavhengig organisasjon i forhold til ICANN og brevene anerkjenner at rammeverk, regelverk og drift av .no-domenet forblir under lokal kontroll.

Norids brev til ICANN
ICANNs brev til Norid

Publisert: 24. mai 2019