NO / EN

Norid AS

Abels gt. 5, Teknobyen

Telefon +47 73 55 73 55

Nasjonalt internettforum 2017: Tillit og sikkerhet i vår digitale verden

På Nasjonalt internettforum i 2016 var temaet håndtering av ulovlig innhold på internett. I 2017 fulgte vi opp med et seminar om digitalisering, og hvordan sikkerhet og tillit på internett er grunnleggende for vår digitale hverdag og utviklingen av nye tjenester på nettet.

Annebeth Lange utropt til «Årets bidragsyter» i CENTR Awards 2017

Blant flere svært gode kandidater, ble Norids spesialrådgiver Annebeth Lange utropt til «Årets bidragsyter» under CENTR Awards-seremonien i Brüssel 3. oktober. Hun hedres for sitt mangeårige arbeid med å hindre at kommersielle aktører tar navn på land og territorier som egne toppdomener. I 2012 åpnet ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) for at …

Norid-ansatte får ny e-postadresse 5. oktober

Bytter e-postadresse fra fornavn.etternavn@uninett.no til fornavn.etternavn@norid.no Slik blir endringen: Fra 5. oktober 2017 får alle Norid-ansatte e-postadresse på formen fornavn.etternavn@norid.no. De som har brukernavn@uninett.no, for eksempel hmg@uninett.no, får disse som brukernavn@norid.no etter overgangen. fornavn.etternavn@norid.no blir avsenderadresse i all utgående e-post. Alle ansatte vil kunne motta e-post som sendes til gammel adresse også etter overgangen. All …

Norid i finalen i CENTR Awards

Tjenesten navnesok.no, som er utviklet av Norid, Brønnøysundregistrene og Patentstyret, er en av tre finalister i kategorien for markedskampanjer under årets CENTR Awards. I tillegg er spesialrådgiver Annebeth B. Lange nominert i kategorien «årets bidragsyter» for sin innsats i internasjonalt domenearbeid. CENTR (Council of European National Top-Level Domain Registries) holder CENTR Awards for tredje gang. …

Norid i finalen i to kategorier i CENTR Awards

Tjenesten navnesok.no er en av tre finalister i kategorien for markedskampanjer. I tillegg er spesialrådgiver Annebeth B. Lange nominert i kategorien "årets bidragsyter" for sin innsats i internasjonalt domenearbeid.

Oppgradering av Norids registrysystem torsdag 2017-06-29

Norid foretar systemoppgradering av registreringssystemet torsdag 29. juni 2017 kl. 08:00-10:00 (merk tidspunktet). Registreringssystemet (EPP og EPP-klienten), PID-automaten, egenerklæringsautomaten, registrarwebben samt whois og DAS vil være utilgjengelige i korte perioder i det angitte tidsrommet. Navnetjenesten påvirkes ikke.

Test system upgrade on Friday 2017-03-03

Norid will upgrade the test system (*.test.norid.no) on Friday 3 March, from 09:00 to 10:00 CEST. The services will be unavailable during the upgrade.  

Regelverksendring: Rutinen for beslag av domenenavn justeres

Endringen gjelder følgende forhold i regelverket: Justering av rutinen for beslag av domenenavn Bokstaven ï (i med omlyd) legges til i listen over tillatte tegn Ordningen med egen serie med organisasjonsnummer i Enhetsregisteret for ungdoms- og studentbedrifter opphører Presisering av bestemmelsen om at domener ikke kan slettes mens klageprosessen pågår Les mer om endringene her.

Hopp til år